Nieuwsberichten

Expositie MariŽndael Juni 2015

Quote

Als autodidact houd je het stempel van amateurkunstenaar. Dat neemt niet weg dat je ook als amateur een ontwikkeling doormaakt die je boven het gemiddelde kan brengen. Maar het resultaat is slechts een deel van het plezier. Het is heerlijk om met schilderen bezig te zijn. Je wereld wordt beperkt en speelt zich alleen nog af tussen jou en het doek. De mogelijkheden van het materiaal en de kleuren die je gebruikt te ontdekken zijn eindeloos. Het zijn dikwijls de toevallige penseelstreken die voor verrassende resultaten zorgen. Maar op den duur ontwikkel je ook een betere beheersing van de materie.
Kortom, er zit veel voldoening in het tekenen en schilderen zolang je blijft geloven dat je kunt groeien in je ontwikkeling. Want iedereen moet tenslotte van vallen en opstaan leren.

Harry


Appels

Een werk te zien groeien geeft ongekend veel plezier.  Je hebt een idee en een goed voorstellingsvermogen. Dat is het begin van elk schilderij. Tijdens het werken krijg je langzaam zicht op wat het gaat worden. De eerste streken zijn dikwijls intuÔtief  maar op de laatste verfstreken komt het dan aan! Als alles naar wens gaat krijg je uiteindelijk wat je eerder al in gedachten had. Maar toch als de eindstreep nadert heb je mogelijkheden om je schepping een eigen twist te geven. Een ingeving die er voor zorgt dat er iets wordt toegevoegd. Dat kan natuurlijk vanalles zijn. Vaak gaat het om ideeŽn die het beeld of de compositie verbeteren maar het kan ook iets mafs zijn zoals een blauwe appel.
Zo maak je een statement door te laten vaststellen dat jij hebt bepaald hoe het er uit moet zien!
 

Eerste opzet De basis Het resultaat

Wilgen

Een toevallig gevonden
foto zorgt voor de inspiratie

De drang om het beeld
naar eigen
hand te zetten
levert dit schilderstuk op

 
Portret

De Foto

De ruwe opzet

De eerste kleuren vormen
de basis van de uiteinedelijke kleur.
Bij het schilderen van een portret
maken Kleine nuances een groot verschil.
 

Het resultaat